Coneixes algú a qui li pugui interessar? Funcions i requisits de la vacant DIRECTOR/A RDi Per a important grup empresarial alimentari en expansió, busquem un/a DIRECTOR/A RDi. Les seves responsabilitats generals són les de liderar l'estratègia i l'execució de les activitats de recerca, desenvolupament i innovació, així com liderar i impulsar el programa de millora contínua de processos, productes i sistemes de gestió amb l'objectiu d'augmentar la competitivitat, garantir la seguretat alimentària, optimitzar els recursos i afavorir la sostenibilitat. FUNCIONS: Liderar i gestionar l'equip humà de RDi i millora contínua, mantenir-lo motivat i compromès amb l'organització. Definir i executar el pla estratègic de RDi i millora contínua, alineat amb els objectius de l'organització. Definir, generar i analitzar indicadors clau de rendiment (KPI) de projectes d’innovació i eficiència. Monitoritzar tendències de mercat, tecnologies emergents, noves matèries primeres i materials auxiliars, aplicables a l'organització. Liderar, promoure i participar en els projectes de desenvolupament de nous productes alimentaris mitjançant una planificació clara d'objectius i temps de proves, anàlisi de resultats, reformulació, presentació de prototips, presentació de resultats i conclusions. Liderar, promoure i participar en els projectes de millora de la cartera de productes existent mitjançant substitució de primeres matèries, determinació de dosi mínima d'aplicació tecnològica d'ingredients, formulació i/o adaptació dels aliments a les necessitats específiques del consumidor/client. Liderar, promoure i executar projectes de millora de processos productius tant des d'un punt de vista de qualitat de producte final com de seguretat alimentària i eficiència del procés d'elaboració (menor minvament, menor consum energètic, etc.). Liderar i participar en el disseny i implementació de nous processos productius. Vetllar perquè tots els projectes compleixin els requeriments interns, legals i de client, en matèria de qualitat, seguretat alimentària i sostenibilitat. Supervisar i participar en els tasts setmanals i comparatius de producte. Verificar les especificacions dels productes desenvolupats: matèria primera, processos de producció, condicions de qualitat i innocuïtat, etc. Verificar les fitxes tècniques dels productes creats i/o optimitzats. Supervisar el procés d'homologació de noves matèries primeres, materials auxiliars i additius. Impulsar projectes de millora contínua (Lean, Kaizen o similars) per optimitzar processos productius, reduir costos i augmentar eficiències. Proposar i desenvolupar tècniques d'implementació per als nous productes, així com millores contínues dels productes actuals, sota els criteris de control de qualitat i especificacions per a la producció en línia. Participar en la gestió de projectes de finançament públic i col·laboracions amb centres tecnològics, universitats i col·laboradors externs. Imprescindible: Formació universitària superior en Enginyeria Alimentària, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Química, Biotecnologia o similar. Es valorarà formació complementària en gestió de projectes, Lean Manufacturing, Kaizen o semblant. Català i castellà parlats i escrits correctament. Experiència de 2 anys mínim en lloc de característiques o responsabilitats similars, en indústria alimentària o en empresa d’enginyeria, disseny i desenvolupament de productes alimentaris per al sector de l’alimentació. Domini ofimàtica. Disposar de carnet de conduir i vehicle propi. Disponibilitat per a viatjar de forma puntual. Preferible: Coneixements de tecnologies per a la transformació i conservació d’aliments, coneixements i experiència en formulació de productes alimentaris, processos industrials de fabricació de productes alimentaris. Residència a la comarca de La Selva o comarques limítrofes. J-18808-Ljbffr