Overview
The Company Mandarin Oriental Hotel Group, award-winning owner and operator of some of the world's most prestigious hotels and resorts. The Group now operates or has in development 36 hotels with more than 11,000 rooms in 25 countries in key business and leisure destinations.
The Hotel Renowned Parisian designers Gilles & Boissier, have created a sophisticated residential design for the 100 rooms and 53 suites, including several one-of-a-kind specialty suites, featuring unique design elements inspired by the hotel’s historic connections to the city, Spanish culture and art. With a stunning and meticulous restoration that celebrates César Ritz’s pioneering spirit, a prestigious central location, five restaurants and bars overseen by one of Spain’s most celebrated chefs and exceptional leisure and wellness facilities, Mandarin Oriental Ritz, Madrid is set to become the city’s most luxurious hotel.
Responsibilities
* Assist the Head Sommelier and the rest of the colleagues in the restaurant.
* Develop functions of organization, selection and service of wines and spirits with the Sommelier team.
* Understand and recognize the concept of the hotel.
* Learn and understand the liquid concept of the different gastronomic universes integrated in our hotel and be able to verbally explain it to our guests.
* Ensure that the mise-en-place is followed shift by shift and during the service to provide an efficient service.
* Learn and recognize the different wines.
* Know and recommend the selection of wines by the glass.
* Wine opening and service techniques.
* Understand, offer, and serve the different harmonies for the menus of each of our restaurants.
* Participate in tastings held within the hotel for the selection of new wines.
* Ability to provide a service by selling and offering new proposals to guests to generate more income (aperitifs, sweet wines, recommendations for second glasses...).
* Collaborate in the organization and maintenance of the winery and the different wine chambers.
* Develop different tasks related to the outlet assigned by the Head Sommelier.
* Take reservations accurately when necessary while keeping track of guest preferences.
* Greet and seat guests according to MO standards.
* Ensure guest satisfaction.
* Handle special requests from guests and VIPs.
* Bid guests farewell.
* Anticipate the guests\' needs.
Resumen
La compañía
Mandarin Oriental Hotel Group, galardonado propietario y operador de algunos de los hoteles y resorts más prestigiosos del mundo. El Grupo ahora opera o tiene en desarrollo 36 hoteles con más de 11,000 habitaciones en 25 países en destinos clave de negocios y placer.
El Hotel
Los reconocidos diseñadores parisinos Gilles & Boissier, han creado un sofisticado diseño residencial para las 100 habitaciones y 53 suites, incluyendo varias suites especializadas únicas, con elementos de diseño únicos inspirados en las conexiones históricas del hotel con la ciudad, la cultura española y el arte. Con una impresionante y meticulosa restauración que celebra el espíritu pionero de César Ritz, una prestigiosa ubicación central, cinco restaurantes y bares supervisados por uno de los chefs más famosos de España y excepcionales instalaciones de ocio y bienestar, Mandarin Oriental Ritz, Madrid se convertirá en el hotel más lujoso de la ciudad.
Responsabilidades
* Desarrollar funciones de organización, selección y servicio de vinos y licores junto al equipo de Sommelier.
* Comprender y reconocer el concepto del hotel.
* Aprender y entender el concepto de bebidas de los diferentes universos gastronómicos integrados en nuestro hotel, y poder explicarlo verbalmente a nuestros huéspedes.
* Asegurar que la mise-en-place se cumpla turno a turno y durante el servicio, para proporcionar un servicio eficiente.
* Aprendizaje y reconocimiento de los diferentes vinos.
* Conocimiento y recomendación de la selección de vinos por copa.
* Técnicas de apertura y servicio de vinos.
* Comprender, ofrecer y servir las diferentes armonías para los distintos menús de cada uno de nuestros restaurantes.
* Participar en las catas que se realicen dentro del hotel para la selección de nuevos vinos.
* Capacidad de ofrecer un servicio vendiendo y proponiendo nuevas opciones a nuestros huéspedes para generar mayores ingresos (aperitivos, vinos dulces, recomendaciones para segundas copas, etc.).
* Colaborar en la organización y mantenimiento de la bodega y las diferentes cámaras de vino.
* Desarrollar diferentes tareas relacionadas con el outlet en el que se asigne por el Jefe Sommelier.
* Tomar reservas de manera precisa cuando sea necesario, manteniendo un registro de las preferencias de los huéspedes.
* Recibir y acomodar a los huéspedes según los estándares de Mandarin Oriental.
* Asegurar la satisfacción de los huéspedes.
* Atender solicitudes especiales de los huéspedes y VIPs.
* Despedir a los huéspedes cordialmente.
* Anticipar las necesidades de los huéspedes.
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